Veteranjernbanen Mariager - Handest

Ta' med Veterantoget 75 år tilbage i tiden...

Tag plads i det gamle – næsten 100årige – veterantog i Mariager og rejs tilbage til bedstemors eller oldefars dage.

Allerede når du har købt din billet, er rejsen begyndt. En ”tur/retur Mariager-Handest” er en billet i brunt pap, ganske som den, stationsforstanderen i billetlugen solgte til oldemor.

Sådan fortsætter oplevelsen. Lokaltoget holder ved perronen, lokomotivet fra 1909 eller 1928 har dampen oppe, eller motorføreren har gang i motorvognen – måske bygget hos Triangel i Odense i 1928.

Togføreren fløjter afgang – og rejsen tilbage i tiden er begyndt. 17 kilometer hver vej gennem noget af det smukkeste Danmark, fjord, købstadsidyl, bøgeskov, bølgende bakker, heder og ådale. Hastigheden er 30 kilometer i timen, så du når at få sjælen med.

Turen med det gamle veterantog frem og tilbage mellem Mariager og Handest tager 45 minutter hver vej, og der er heldigvis nok at se på undervejs. – Der er også mulighed for at komme ud at stå på en af de åbne endeperroner på personvognene og nyde kulrøgen og høre dampslagene fra det gamle lokomotiv, der tøffer og pruster gennem det naturskønne landskab syd for Mariager Fjord med flittig brug af dampfløjten.

Hele familien er naturligvis meget velkommen til at tage madkurven og eftermiddagskaffen med i veterantoget og nyde forfriskningerne undervejs – det gør blot turen endnu hyggeligere.

 

Man kan også nyde den medbragte mad på Handest station, hvor der er borde og bænke. Kaffe, kage, is og sodavand kan købes i Jernbanekiosken på stationen – og lad børnene køre en tur med den postkasserøde skinnebus på modelbanen.

 

Banen er åbnet i 1927 og kørte som lokalbane indtil 1966. Lokomotiver og vogne er fra perioden 1900 – 1950 og har kørt på lokalbaner over det meste af Danmark – fra Skagen i nord til Hundested i øst og Thyborøn og Nr. Nebel i vest.

 

Gennem sommersæsonen afholder veteranbanen temadage:

  • Motordag. Alle veteranbanens mange motorkøretøjer ude at køre hele dag. – Stor udvidet køreplan fra ca. 09:00 – 18:00
  • Kufferdag. Alle, der møder op med en gammel pap-/læderkuffert kommer gratis med toget. – Og klæd jer meget gerne ud a la Korsbæk
  • Den store Togdag. Hele dagen kører der damptog og motortog i tidsrummet ca. 09:00 – 18:00
  • Bamsedag. Alle børn ifølge med voksne og medbringende sin bamse, kommer gratis med toget.

 

 

Hvorfor ikke leje dit eget tog eller din egen vogn?

Gør busturen, udflugten, brylluppet, fødselsdagen, receptionen eller firma-aften til noget særligt i år. – Lej et veterantog. Dit helt eget. Et tog med stil. Med damplokomotiv eller motorvogn spændt foran personvogne med åbne endeperroner og med personale i flotte gamle uniformer. En tur i noget af Danmarks flotteste natur. I kan gøre ophold underfvejs, hvis i har lyst til picnic i det grønne.

Eller lej jeres helt en vogn og få den koblet til dagens ordinære veterantog.

Mulighederne er mange.

 

KØB BILLETTER HER!

Del denne side

Opdateret af:

VisitMariagerFjord visit@mariagerfjord.dk
 

Kontakt

Adresse

Ny Havnevej 4
9550 Mariager

Telefon

+45 98541864

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.9800579999
Latitude : 56.653451