seatrout
Seatrout Mariagerfjord

Lystfiskeri i verdensklasse!

seatrout

Det er ikke uden grund, at Mariager Fjord kaldes Danmarks smukkeste fjord. Fra Hobro til udmundingen i Kattegat snor fjorden sig i et betagende og idyllisk landskab mellem diger, marker, skove, lyngbakker, enebærbuske, skrænter og små fiskerlejer. En ægte naturperle. Samtidig byder fjorden på lystfiskeri i international topklasse. En unik kombination, der altid har tiltrukket lystfiskere fra nær og fjern.

Hovedbyttet for lystfiskerne er den eftertragtede havørred, der i Mariager Fjord ofte kaldes for fjordørred. Det skyldes, at hovedparten af ørrederne bliver i fjorden i stedet for at vandre til havs. Fjorden er nemlig et overdådigt spisekammer, der gør fiskene både velnærede og smukke med deres gullige, brunlige og ofte lidt rødlige skær. Fjorden rummer selvfølgelig også en pæn bestand af regulære havørreder, der vandrer ind og ud gennem fjorden, og som bliver sølvblanke.

 

Her på siden kan du finde massevis af inspiration, tips, tricks, fiskepladser og nyttig viden. Du kan også besøge os på www.facebook.com/seatroutmariagerfjord – og husk at ”synes godt om”, så får du nemlig løbende små historier, billeder og tips/tricks fra fjorden.  

 

Fiskepladser ved Mariager Fjord

Her kan du få et overblik over de bedste af fjordens fiskepladser. Du kan læse om dem og se deres placering.

Fredningszoner

Her kan du se om du befinder dig nær en fredningszone, hente App og meget mere. Havørred.com er en super fin side og App, der gør det let at overskue fredningszoner.

Mariager Fjord

Mariager Fjord udmunder i Kattegat i Himmerlands sydligste del. Her snor den sig i et fladt landskab mellem diger, mark og skov, mens den inderste del...

Glenstrup Sø

Glenstrup Sø Glenstrup Sø er 4-5 kilometer lang og ligger i øst-vestlig retning, hvilket gør søen meget vindfølsom. Søen har 3 odder, der gør det ...

Andre fiskesteder i Mariagerfjord området

Foruden fjorden er der også andre fiskesteder i området - fx kysten i Øster Hurup, Villestrup Å mm.

Følg Seatrout Mariagerfjord på Facebook

Følg også med på Facebook og Like gerne siden - så får du løbende så historier og fangster i dit news feed.

Årets gang ved Mariager Fjord

Bliv klogere på de skiftende årstider med lystfiskeri ved Mariager Fjord

Fjordens fisk

Mariager Fjord rummer andet end havørreder - bliv klog på det hele her

Seatrout Mariagerfjord Magasinet

Læs magasinet ved at klikke her. Magasinet kan også hentes på tursitbureauerne i Mariager og Øster Hurup.

Metoder, udstyr og grej til lystfiskeren

Fiskeriet i Mariager Fjord er ikke specielt krævende, når det gælder udstyr og grej. Alligevel er velfungerende grej og beklædning et vigtigt skridt på vejen i jagten på en god fiskeoplevelse. Her vil vi gennemgå noget af det grej og de metoder, der er effektive i fjorden.

Love og regler ved lystfiskeri

Som lystfisker er der en række love og regler, du skal overholde. Både de skrevne og de uskrevne. Det er naturligvis en selvfølge, at du følger naturbeskyttelsesloven og respekterer den skiltning, du møder.

Put & Takes i Mariagerfjord området

Volstrup Fiskepark

Volstrup Fiskepark (Put&Take) er en flot og velholdt fiskesø. Her er mange gode faciliteter og bestemt et skønt sted at opholde sig med familie og venner. Søen er isfri hele året og der er en stor opvarmet fiskestue, gode toiletforhold, nyt rensebord til fisk og en asfalteret parkerings...

Revsbæk Put & Take

Revsbækvej 8, 9560 Hadsund Tlf. 98 57 24 21

Medestedet Put&Take

Milmosevej 2A, 9510 Arden Tlf. 40 25 92 80 / 20 24 92 75