Rold Skov

Rold Skov - Danmarks største og smukkeste skov

Rold Skov giver med sine 8000 ha. mulighed for masser af oplevelser af forskellig karakter. Der er næsten ikke grænser for, hvad man kan foretage sig.

Selvsagt byder skoven på en masse flotte vandreture som du kan se her - og også rundt om Store Økssø. Men det er bestemt ikke alt: Rold Skov er et sandt mekka for MTBryttere, da du finder ruter i forskellig sværhedsgrad og længde. Også ridning i den store og smukke skov er populært, og har du ikke din egen hest med på ferien, kan du læse mere om dine muligheder her.

Der er også skønne naturlegepladser i området - særligt Røverknolden og Arden Naturlegeplads, som indbyder til både leg, hygge og en anderledes tur i skoven. 

Skal du en tur i skoven - enten på cykel, til hest eller til fods, kan du med fordel downloaden app'en ROLD SKOV - så kan du nemt finde en rute der passer dig - eller kommer tilbage på stien hvis du er kommet på afveje.

Lidt om skoven

Skovens kilder er Nordeuropas mest vandrige, og åerne byder lystfiskerne velkommen - du kan læse meget mere om lystfiskeri her. Rundt omkring i skoven er der primitive overnatningssteder og mulighed for at gøre brug af skovens bivuakker, så der er ingen undskyldning for en weekendtur i det fri.

Er du til lidt mere luksus, er campingpladser, kroer og firestjernet vandrehjem gode alternativer, når du skal udforske egnen. Du kan se en oversigt over overnatningsmulighederne her

Kulbrænding hører skoven til, og landets sidste ”rigtige” kulbrænder eller kulsvier findes endnu i Rold Skov. Han er seneste skud på stammen af en gammel slægt af kulbrændere, der har lavet trækul i generationer. Læs mere om traditionen her

Da jernbanen kom til egnen i 1869 opstod byer som Skørping og Arden, og der kom trinbræt midt ude i den store Rold Skov. Trinbrættet eksisterer ikke mere, men det hyggelige traktørsted Mosskovpavillionen ligger der stadig.

Argumenter er der nok af, men skal du have et sidste med på vejen, så må det være, at Rold Skov ikke blot er den største, men også den smukkeste skov i Danmark!

Del denne side

Opdateret af:

VisitMariagerFjord visit@mariagerfjord.dk
 

Kontakt

Adresse

9520 Skørping

Fakta

  • Klassifikation

    • Johanneskors
  • Type

    • Skov
    • Bakker

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.8879413814
Latitude : 56.786378157