Sjov for hele familien

Børnevenlige ferieoplevelser

Sjov for hele familien

Familieoplevelser

Mariagerfjord-området og Øster Hurup er det perfekte sted at holde ferie med familien. Her kan kan man nyde en dag på Danmarks Mest Børnevenlige Strand i Øster Hurup eller gå på opdagelse i et af områdets oplevelsescentre. 

I Mariagerfjord finder du desuden et stort udvalg af aktiviteter og oplevelser for store og små. Her på siden kan du finde inspiration til en hyggelig dag! Fx turbåden Svanen, Veteranjernbanen, Mariager SaltcenterGASmuseet, Verdenskortet, Lille Vildmose eller noget helt andet!

Mariager Saltcenter

Mariager Saltcenter

Her kan I få et indblik i saltets historie, besøge "saltminen", bade i "Det Døde Hav" og se hvordan man syder salt. Et oplevelsescenter for hele familien. 

Mariager - Handest Veteranjernbane

Mariager - Handest Veteranjernbane

Oplev de flotte gamle tog, som tager jer på en rejse tilbage til 1910-1950'erne, hvor røg og damp var en fast del af togrejsen. Selv billetten er af den gamle slags, og ligner fuldstændig den oldefar købte ved stationsforstanderen i billetlugen i "gamle dage". 

Vingecenter Fyrkat

Vikingecenter Fyrkat

Vikingecenteret Fyrkat og ringborgen ligger lige vest for Hobro, som også kaldes "Vikingernes Hjemstavn". Centeret byder på spændende og lærerigee oplevelser for hele familien. Fyrkat er kandidat til at komme på UNESCO's verdensarvsliste

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret

I Lille Vildmose kan du opleve kongeørne, havørne, traner, vildsvin, kronhjorte, elge og andre store dyr i vild natur. Nyd stilheden, duftene, årstidernes skiften, åbne vidder, fugle og mindre dyr og planter.

Verdenskortet

Verdenskortet

Oplev hele verden i mini-udgave med søer, floder og bjergkæder. Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af søen med dejlige grønne opholdsarealer.

GASmuseet

Lær og leg med gas og energi i science-rummet, prøv det interaktive energispil, se udstiller om gasenergi og "Da Farmor var Ung". Masser af sjov for hele familien.

Naturlegepladser

Naturlegepladser

Få et overblik over nogle af området mange og sjove legepladser. Her kan I lege, hygge, nyde vejret og den medbragte mad.

GeoCaching for hele familien

GeoCaching

GPS skattejagt i Mariagerfjord-området