Masser af oplevelser...

Attraktioner & seværdigheder

Mariagerfjord er et område som byder på mange spændende attraktioner - både for store og små. I kan bl.a. opleve en lang række museer og oplevelses-centre, som forener sjov og læring til en uforglemmelig oplevelse for hele familien. 

Nedenfor kan du se nogle af de mange oplevelser, der venter i Mariagerfjord-området.

Se endnu flere attraktioner og seværdigheder HER

Mariager - Handest Veteranjernbane

Mariager - Handest Veteranjernbane

Oplev de flotte gamle tog, som tager jer på en rejse tilbage til 1910-1950'erne, hvor røg og damp var en fast del af togrejsen. Selv billetten er af den gamle slags, og ligner fuldstændig den oldefar købte ved stationsforstanderen i billetlugen i "gamle dage". 

Vingecenter Fyrkat

Vikingecenter Fyrkat

Vikingecenteret Fyrkat og ringborgen ligger lige vest for Hobro, som også kaldes "Vikingernes Hjemstavn". Centeret byder på spændende og lærerigee oplevelser for hele familien. Fyrkat er kandidat til at komme på UNESCO's verdensarvsliste

Mariager Saltcenter

Mariager Saltcenter

Her kan I få et indblik i saltets historie, besøge "saltminen", bade i "Det Døde Hav" og se hvordan man syder salt. Et oplevelsescenter for hele familien. 

Svanen

Svanen - turbåd på Mariager Fjord

Oplev Danmarks smukkeste fjord fra vandsiden. Svanen sejler mellem Mariager og Hobro via Bramslev Bakker hele sommeren. En hyggelig og dejlig tur for hele familien. 

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret

I Lille Vildmose kan du opleve kongeørne, havørne, traner, vildsvin, kronhjorte, elge og andre store dyr i vild natur. Nyd stilheden, duftene, årstidernes skiften, åbne vidder, fugle og mindre dyr og planter.

Havnø Mølle

Havnø Mølle

Den velholdte mølle, der ligger smukt placeret mellem Mariager Fjord og Lounkær skovene, blev restaureret i perioden 1995-2001 og fungerer i dag som arbejdende museum i sommerperioden.

Rute 180

Rute180

Rute180 er din genvej til oplevelselser på rute 180 fra Handest til Støvring. Her kan du se ruteforslag, attraktioner, mad og drikke mv. langs ruten.

GASmuseet

Lær og leg med gas og energi i science-rummet, prøv det interaktive energispil, se udstiller om gasenergi og "Da Farmor var Ung". Masser af sjov for hele familien.

Verdenskortet

Verdenskortet

Oplev hele verden i mini-udgave med søer, floder og bjergkæder. Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af søen med dejlige grønne opholdsarealer.

Randers Regnskov - sjov for store og små

Randers Regnskov

I den tropiske zoo er vejret altid godt. Kuplerne ligger mejestætisk ved Gudenåen i Randers og gemmer på hemmeligheder fra Sydamerika, Afrika, Asien mm. En fantastisk opleves for store og små. 

Fårup Sommerland - Sjov for hele familien i Nordjylland

Fårup Sommerland

Europas 2. bedste forlystelsespark! I Fårup Sommerland er indbegrebet af enestående oplevelser af oplevelser for familier i hele norden! SJov og spænding for hele familien.