Møllehistorisk Samling

Møllehistoriske Samling - er en afdeling af Nordjyllands Historiske Museum, hvor vi beskæftiger os med de gamle vand-, vind- og dyretrukne møller.

Vi har følgende udstillinger:

"Stærkere end 100 mænd", der fortæller om ca. 1000 års møllebyggeri. I denne udstilling er der fokuseret på den basale mekaniske viden, som de gamle møllebyggere besad. Udstillingen gør flittigt brug af digitale medier til at fortælle historien om de mekaniske vand- og vindmøller og deres udvikling fra middelalderen og frem til Poul la Cours revolutionerende eksperimenter, der førte til den viden om aerodynamik, som er grundlaget for den moderne vindmølleindustri.

Havnø Mølle, der er Nordjyllands ældste vindmølle. Den er funktionsdygtigt og kører om sommeren, når der er vind til det.

Ulsted mølle, der står foran en meget stor restaurering. Når arbejdet kommer rigtigt i gang, vil du kunne følge arbejdet på vores hjemmeside.

 

Møllehistoriske Samligger på Rosendalgården sammen med Hadsund Egnssamling og lige bag ved museet ligger Hadsund dyrehave. Herfra er der kun få minutters gang til centrum af Hadsund.

 

Del denne side

Opdateret af:

VisitMariagerFjord visit@mariagerfjord.dk
 

Kontakt

Adresse

Rosendalsálle 8
9560 Hadsund

Telefon

+45 9931 7460

Fakta

  • Type

    • Mølle

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.11510714
Latitude : 56.72342676