Vikingeborgen Aggersborg

Foto: VisitVesthimmerland
Attraktioner
Oldtidsminder og ruiner
Adresse

Ved Aggersborg Kirke

9670 Løgstør

Kontakt
Besøg Aggersborg - den største og den første af Harald Blåtands 5 ringborge

Aggersborg er beliggende ca. 2 km nord for Løgstør, på Limfjordens nordlige bred, og er den største og den første af Harald Blåtands i alt fem danske ringborge fra vikingetiden.

Borgen er opført omkring 970'erne. Selvom der er gået mere end 1000 år siden Aggersborg oplevede sin storhedstid, og de eneste fysiske vidnesbyrd befinder sig tørt og godt bag museers mure, så er historien fortsat ganske nærværende. Som besøgende på stedet fascineres man af den helt unikke udsigt over datidens trafikale knudepunkt, Limfjorden.

Vandstanden stod højere i vikingetiden, så fjorden var endnu tættere på ringborgen end den er i dag, og fra Aggersborg har det således været nemt at kontrollere, hvilke skibe der passerede gennem fjorden. Man kan i dag gå en tur på den rekonstruerede vold eller træde ind gennem voldens fire åbninger, der ligger i hver sit verdenshjørne, og tage et nærmere kig på borgpladsen, der dækker over 45.000 kvadratmeter. Nord for ringborgen, ved Aggersborg kirke, ligger et lille udstillingshus, som viser, hvordan ringborgen har set ud, og hvordan langhusene er opført. Udstillingen kan ses fra den 7. april dagligt fra 8.00 - 21.00. Der er gratis adgang.

Kilde: Vesthimmerlands Museum.


 
Adresse

Ved Aggersborg Kirke

9670 Løgstør

Facilities

Parkeringsplads for busser

Johanneskors

Sidst opdateret af
Destination Himmerland