Randers Fjord Færgefart

Transport
Færgeruter
Adresse

Færgevej 80

8970 Havndal

Kontakt

E-mail:post@randersfjord-faerger.dk

Telefon:+45 20 78 51 32

Mobil:21 24 81 78

Website

Hjemmeside

Randers Fjords Færgefart

Inde i bunden af Randers Fjord strømmer vand fra Gudenåen ud i den langstrakte fjord, som derfor med rette kan kaldes Danmarks længste flodmunding. Afstanden fra bred til bred er ikke stor, men der er ikke desto mindre færgesejlads hele to steder på strækningen.

Færgerne sejler med 10 minutters mellemrum - se fartplanen her.

UDBYHØJ OVERFARTEN

Mellem de to havne - Udbyhøj Nord og Udbyhøj Syd, hvor Randers Fjord munder ud i Kattegat – sejler Udbyhøj Kabelfærge, som er Danmarks eneste trækkabelfærge, bygget i 2006. Kabelfærgen er konstrueret efter svensk forbillede som en åben dobbelt-endet færge, dvs. den har et gennemgående dæk og broklap i begge ender.

Under overfarten der tager fire minutter kan man opleve den storslåede udsigt over fjordmundingen og de vidtstrakte strandenge, samt mulighed for at se sæler og marsvin der boltrer sig i fjordens blanke vand. Kabelfærgen kan medbringe enten 2 lastbiler uden anhænger og 6 personbiler eller 12 personbiler samt 98 passagerer ad gangen. Sejlturen med Kabelfærgen er en del af North Sea Trail ruten

Færgen sejler hele året, undtagen medio marts (5 dage), hvor færgen gennemgår service eftersyn.

Mellerup-Voer færgeruten, besejles af m/f Ragna der kan bryste sig af at være både Danmarks ældste Kgl. privilegerede overfart og en af Danmarks mindste bilfærger.

I henved 400 år har folk og fæ kunnet krydse fjorden på dette sted. I godt 300 år foregik sejladsen på en fladbundet pram eller kåg, som blev trukket over med et tov og sidenhen bagefter en motorjolle. 1963 blev den nuværende færge M/F Ragna indsat på overfarten, som endnu i dag bringer biler og passagerer de 470 meter over fjorden. Sejlturen med Ragna er en del af Margueritruten.

Ragna sejler fra 1. marts til 22. december 

 

Adresse

Færgevej 80

8970 Havndal

Facilities

Danmark

Campingvogne

Autocampere

Busser

Biler

Cykler

Knallerter

Lastbiler

Motorcykler

Følg på:

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitMariagerFjord