Øster Hurup i fremtiden

Øster Hurup i fremtiden ...

Der sker altid en masse i Øster Hurup: I 2014 vandt byen bl.a. en præmie på kr. 50.000 for ”Det bedste kystbyprojekt” under titlen, ”Vi vender Byen”. Øster Hurup har i nyere tid været udfordret af, at mange gæster overser den unikke nærhed mellem by og strand. Derfor iværksatte man en kæmpe plan for området, der netop skal vende byen, så den tætte forbindelse mellem by, havn og strand synliggøres.

Første etape omhandler bymidten, forbindelsen ned til havnen – her også en engbro, der skal lede de bløde trafikanter uden om vejen og ned til lystbådehavnen.

I bymidten finder du nu det mest fantastiske bytorv, hvor både børn og voksne kan få mange gode timer og ikke mindst mange ture op og ned i det høje tårn, der giver anledning til at spejde ud over horisonten – og dermed se, hvor tæt man egentlig er på vandet og den dejlige strand.

Også engbroen står klar, så gåturen ud på havnen kan varieres, og ikke mindst så du kan benytte de mange stier (bl.a. Kløverstierne, og Nordsøstien) uden at få våde fødder ved at gå gennem engen.

Der er også blevet anlagt en strandpromenade fra bymidten til pladsen ved turistbureauet, som netop synliggør forbindelsen mellem byen og havnen – landet og vandet.

De kommende etaper omfatter bl.a. havnen og yderligere synliggørelse af sammenhængen mellem byen og vandet – men indtil videre glæder vi os over bymidten og engbroen, og den sammenhæng der nu er langt mere synlig.

2. etape af projektet er klar til indvielse 15. juni 2019, hvor der vil være festligheder på byens nye flotte torv. Info følger ...

 

 

Læs om projektet ved Mariagerfjord Kommune

Del denne side