Galleri Vognporten
Gå på opdagelse i

Kunst, kultur og fortællingen om Mariagerfjord

I Mariagerfjord værner man om sin kulturhistorie og formidler den på en sådan måde, at det er en spændende og lærerig oplevelse for både børn og voksne.

Den skønne natur omkring Mariager Fjord har altid været en kilde til inspiration for mange kunstnere og kunsthåndværkere, og der er derfor mange gallerier, kunstnere og kulturoplevelser, der alle er et besøg værd!

Mariagerfjord området har også en historie, der går langt tilbage, hvilket bl.a. ses i Mariager, hvor hele byen emmer af historie og kulturarv - bl.a. kirken, klostret og selve byen bærer på en spændende historie. Kigger du mod Hobro, kan du ikke komme udenom vikingerne, der om noget er et spændende viden på områdets kulturarv. 

Gå på opdagelse - der er nok at  opdage!

Gallerier og kunst

Vandet og naturen har det med at inspirere kreative folk - det gælder også i Mariagerfjord. Se gallerierne og kunsthåndværket her.

Gallerier

Her finder du nogle af de herligste gallerier i området - bl.a. Kunstboxen, Galleri Halmtorvet og Galleri Højbjerg & Simmelsgaard er et besøg værd!

Kunstetagerne

En tur op gennem Kunstetagerne i Hobro er altid en spændende oplevelse. Man møder kunst af nogle af Danmarks mest anerkendte kunstnere. Og man kan...

Hvirvelkærgård

Hvirvelkærgård er bestemt et sted der skal opleves! Et sted med at lige fra kunsthåndværk, beklædning og lækre specialiteter - alt i aller højeste kva...

Kunsthåndværkere og udstillinger

Her kan du se, hvor man kan se noget af det lokale og inspirerende kunsthåndværk og udstillinger af kunsthåndværk

Rud Thygesen ARKIVET i Hobro

Rud Thygesen var en anerkendt arkitekt, der designede mange velkendte møbelserier, og som i den grad satte sit præg på dansk møbeldesign. Rud Thyge...

K for KULTUR

I byerne er der kultur i form af museer, kulturhuse, teater og meget mere. Kulturen blomstrer i byerne og skaber liv for befolkning og besøgende.

Museer

Der er mange forskellige typer museer i området - fx et GASmuseum, et Saltmuseum og Danmarks eneste Miniseum.

Kulturhuse

I området er der forskellige kulturhuse, der blandt andet benytes til udstillinger, musikarrangementer om meget mere.

Himmerlands Teater

Himmerlands Teater er et hyggeligt egnsteater, som ligger smukt på havnen i Hobro. På teateret er der skiftende forestillinger - både egne forestillinger og gæsteforestillinger.

Bygningsværker

Der er mange spændende bygning i området, men her kan I læse lidt om nogle af dem.

Kirker

Ikke kun Mariager Kirke er interessant. Området har flere kirker og fælles for dem alle er, at de har hver deres unikke historie.

Slotte og herregårde

Her er flere smukke herregårde i området - de er smukke og vidner alle om en Danmarks historie med adelmænd, hertugdømme og grevinder.

Kulturhistorie i Mariagerfjord

Fortællingen om Mariagerfjord rummer masser af spændende kulturhistorie og landskabet rummer også levn fra en svundet tid. Her har vi samlet nogle af fortællingerne og de spændende levn fra området.

Mariagers historie, kirke og kloster

Mariager er en by, der ikke mindst vidner om historie, men også fortæller historien. Besøg kirke og klostret, gå en tur i de historiske gader, besøg Hohøj og ikke mindst Mariager Museum, som fortæller hele historien

Vikingerne kommer

Vær beredt! Vikinger fra flere dele af landet har sat kursen mod Hobro og i løbet er foråret, sommeren og hen af mod efteråret vil der være adskillige aktiviteter i vikingetidens tegn - flere steder i byen.  På Vikingecenter Fyrkat  i Hobro  kan I se de arbejdende værksteder, opleve v...

Oldtidsminder og fortidslevn

Bliv så meget klogere på det, der var engang. Besøg fx Hohøj, Kongehøjen eller måske jættestuerne i Snæbum.