Hauke og Ivonne gjorde det...

- Vil du også giftes i Mariagerfjord?

 Hauke og Ivonne var på ferie i Mariagerfjord i september og beslutter sig for at blive gift, og at vielsen skal foregå lige her. Området inspirerede dem til at sige ja til hinanden her, og derfor skal området også danne rammerne for den lille og private vielse, som de ønsker sig! I oktober vendte Hauke og Ivonne tilbage til Mariagerfjord sammen med deres nære venner.

 

Den lille store dag

Fredag 23. oktober kl. 11.30 ankommer parret, deres to piger og deres venner til borgmesterkontoret i Hobro – klar til vielse.

Borgmesteren var også yderst forberedt og indleder undskyldende med, at han ikke har talt tysk i mange år. Ikke desto mindre foregår hele ceremonien på tysk – til stor glæde for særligt Ivonne, som ikke er helt tryg i det engelske. Efter ceremonien, er der bobler til alle og vielsen skal fejres!

”Det var en helt vildt go’ oplevelse og fantastisk at blive mødt med den service, - det er ubeskriveligt,” siger gommen. Bruden tilføjer, at de ikke kunne have ønsket sig mere.

”De mennesker vi har været i kontakt med, har været så søde og flinke til at hjælpe med alt det praktiske – både med at booke tid på rådhuset og på restauranten, hvor vielsen skal fejres, men også med det praktiske i hvilke papirer og dokumenter, der skulle foreligge. Og at borgmesteren så afholder vielsen på tysk, er helt formidabelt! Vi kan kun anbefale andre turister og gæster på frierfødder, at tage skridtet i Mariagerfjord - vi har måske endda følt os mere særlige her, end vi ville have gjort i Tyskland,” siger det nygifte par.

 

Praktikken i romantikken

”Vi hører ofte, at andre udlændinge tror, at det ikke kan lade sig gøre at blive gift i et land, hvor man ikke har statsborgerskab, men det er ikke tilfældet, – det kræver blot et par ekstra underskrifter og dokumenter. Vi hjælper gerne de par, der vælger at blive gift her i kommunen,” fortæller de på borgmesterkontoret i Hobro. ”Vi har også jævnligt forespørgsler på, om man kan blive gift i Mariagerfjord Kommune, når man bor i en anden kommune eller i et andet land. Heldigvis kan vi sige, at det ikke er et problem, - og vi står altid klar til at hjælpe folk på vej,” tilføjer de.

Og mulighederne er mange – du kan blive gift på stranden i Øster Hurup, rådhuset i Hobro, Klosterkirken i Mariager eller lige dér, hvor du synes, der er skønnest!

 

Del denne side

Borgerlig vielse

Udover de smukke lokale kirker, kan du også blive viet af borgmesteren eller af en person, som borgmesteren har givet bemyndigelse til at foretage vielsen.

Hvis I ikke selv bor i Mariagerfjord Kommune skal i henvende Jer til Jeres hjemkommune og udfylde en Ægteskabserklæring. Hvis I opfylder betingelserne for at blive gift vil I få tilsendt en prøvelsesattest, som skal afleveres til den myndighed som skal vie Jer.

Klik her for at læse mere...