Cykelferie i Himmerland
Cykelferie på

Himmerlandevejen

Himmerlandevej - cykelferie

Nyd en Himmerlandevej på cyklen. Godt nok finder du ikke franske alper at bestige - og heldigvis for det! For selvom Himmerland til tider er ret bakket, bliver det aldrig værre end at de fleste kan være med.

Til gengæld kan du også finde flade forløb, hvor du får medvind på cykelstien, gode cykelstier på stræk uden trafik og ruter, som har imponerende udsigter til fjorden.

Så hop på jernheste - og ta' gerne hele familien med - der venter masser af små idylliske oplevelser langs Himmerlandevejene. 

Opdag Himmerland fra cyklen

- så når du også at få det hele med... Og selv om det ikke er Sydeuropa med betagende bjergkæder - ja så er her faktisk også ret skønt i Himmerland.

Himmerland byder da både på Limfjorden, Mariager Fjord, Kattegat og oplevelser hele vejen rundt om og ind imellem. Så selvom du ikke kommer igennem Triumfbuen eller op af Chanzelize, så har vi da toppede brosten, bakkede landskaber og snoede stier.  

Rute 32 - Mariager Fjord rundt

Hop på cyklen og kom helt tæt på Mariager Fjord. Rute 32 er ca. 60 km, og tager jer hele vejen omkring fjorden. Undervejs oplever I autentiske naturperler, charmerende landsbyer og spændende kulturhistorie.

Himmerlandsstien - Løgstør til Viborg

Himmerlandsstien strækker sig over en 79 km lang banestrækning, hvor jernbanen mellem Løgstør og Viborg engang gik. Himmerlandsstien er en natur-, gang- og cykelsti, der er belagt med stenmel.

Hærvejen på cykel fra Klejtrup til Rold Skov

På turen fra Klejtrup Sø til Hobro videre gennem landskabet til Arden og videre til Rold Skov oplever I idyl og ro med plads til at finde sig selv. På turen er der rig mulighed for kultur- og historiske oplevelser samt herlige afstikkere.

Ertebølle ruten - rute 32

Ertebølle ruten bugter sig gennem den skønne natur langs Himmerlands Vestkyst. Kystlandskabet her er autentisk og imponerende. Ruten tager dig gennem meget smukt himmerlandsk natur - fx går ruten til Ertebølle Hoved, hvor den 20 m høje kystklint ses - en is-oppresset flage, bestående af mo...

Villestrup Å ruten

En dejlig tur fra Stinesmindes ved Mariager Fjord og op til lyngklædte Rebild Bakker og Rold Skov. Stinesminde ligger også på rute 32, så med fordel kan man lave en lille udspringer fra rute 32, hvis man har mod på det, op opleve endnu mere Himmerlandeveje. På Villestrup Å rute kommer du h...

Mange flere Himmerlandeveje...

Oplev de dejlig Himmerlandeveje på flere af de mange ruter i både Vest- og Østhimmerland... 

Træd i pedalerne i den vestlige del af Himmerland

Find flere cykelruter i den vestlige del af Himmerland her...

Træd i pedalerne i den østlige del af Himmerland

Find flere ruter i den østlige del af Himmerland her...

Se alt

Inspiration til din cykelferie i Himmerland

Sov godt efter en lang cykeltur ...

Find det overnatningssted, der passer lige til dig - uanset om det er en lille B&B eller et hotel, der sørger for forkælelse

Spis godt og få fornyet energi ...

Go' mad skal der til. Find lige det, du har lyst til her og gå på opdagelse i Himmerlands smag

Oplevelser til turen ...

Når ikke du cykler, er der 1000 andre ting at lave. Dyk ned i kalenderen og se hvad der sker nær dig