Foredrag: Uffe Ellemann-Jensen og Den Kolde Krig

I rækken af foredrag op til åbningen af REGAN Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum er Nordjyllands Historiske Museum stolte af at kunne byde tidligere udenrigsminister, Uffe Ellemann-Jensen, velkommen.


På 30-årsdagen for Berlinmurens fald, den 9. november, holder han foredrag på Comwell Rebild Bakker i Skørping, hvor han blandt andet fortæller om, hvordan Den Kolde Krig har præget hans liv og virke.

”Mit liv blev formet af Den Kolde Krig”, som han selv formulerer det.

Uffe Ellemann-Jensen var soldat, reserveofficer, student, journalist og politiker under Den Kolde Krig – og da den sluttede, havde han været Danmarks udenrigsminister i over otte år. Han har således oplevet Den Kolde Krig med mange forskellige indgangsvinkler.

En vigtig politisk aktør

Uffe Ellemann-Jensen var medlem af Folketinget i perioden 1977-2001, formand for Venstre 1984-1998 og udenrigsminister 1982-1993, for blot at nævne nogle få nedslagspunkter i en lang og betydelig karriere i dansk og international politik.


Som udenrigsminister i statsminister Poul Schlüters regeringer, var Uffe Ellemann-Jensen med til at styre Danmark gennem den sidste og meget varme fase af Den Kolde Krig. En fase med oprustning, stjernekrigsprojekt, Berlinmurens fald og sluttelig Sovjetunionens sammenbrud i 1991.

Han var således også en af de allervigtigste personer, der skulle med i koldkrigsbunkeren REGAN Vest i tilfælde af, at Den Kolde Krig havde udviklet sig til en regulær og ”brandvarm” krig.

Med alt dette i mente, får publikum til foredraget derfor en helt særlig øjenvidneberetning fra Den Kolde Krig, og de kommer bag om de disse verdenshistoriske begivenheder på en helt særlig måde.

Foruden foredraget med Uffe Ellemann-Jensen inkluderer billetten Comwell Rebild Bakkers lækre frokostbuffet samt kaffe og kage.


Program

Kl. 12.30-13.30: Frokostbuffet

Kl. 13.45-15.00: Foredrag ved Uffe Ellemann-Jensen

Kl. 15.00-15.30: Kaffe og kage
 

Varighed
Tre timer

Billetpriser
En billet koster 385 kr. inkl. 10 kr. i online administrationsgebyr. Billetten indeholder udover foredrag også frokostbuffet samt kaffe og kage.

Hvor
Comwell Rebild Bakker, Rebildvej 36, 9520 Skørping.

Billetter
Du kan købe billet ved at vælge dato i kalenderen her til højre. (På mobil i kalenderen herunder). 
Du kan også købe billet på Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg.

Bemærk venligst
Købte billetter refunderes ikke
Museet forbeholder sig ret til at afvise gæster, der ikke har gyldig billet.

Booking

Foredrag: Uffe Ellemann-Jensen og Den Kolde Krig

Tryk på et tidspunkt herover.
Antal 375,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Samson Travel er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 1999 Samson Travel A/S, Havnepladsen 5A, 9900 Frederikshavn, CVR: 31 37 36 62

Nordjyllands Historiske Museum

Nordjyllands Historiske Museum
Kontakt
Nordjyllands Historiske Museum
Algade 48
9000 Aalborg
Tlf. 99 31 74 00
historiskmuseum@aalborg.dk
nordmus.dk
Nordjyllands Historiske Museum