Klosterbyvandring

I middelalderens Aalborg fandtes hele tre imponerende klostre, grundlagt på hver sin tid og med hver sin klosterorden. Nu har du mulighed for at tage med på en helt særlig byvandring, hvor du går fra kloster til kloster, og får historien om klosterlivet på godt og ondt i middelalderens Aalborg.

 

På vores aftenvandring vil vi med byens gader som kulisse og lidt god fantasi forsøge at leve os ind i, hvordan Aalborgs middelalder så ud, da munkene og nonnerne kom til Aalborg. Du stifter bekendtskab med tre klosterordener, og hører om deres særkende, og om hvordan livet formede sig bag klostrenes tykke mure samt hvilken betydning klostervæsnet fik for byen.

 

Vi begynder denne klostervandring med Vor Frue Kloster og fortsætter til Gråbrødrekloster Museet, der ligger tre meter under Algades pulserende handelsliv, og hvor ruiner af klosteret stadig findes. Herefter fortsætter vi ad Østerå over Gammeltorv og standser op ved Aalborg Helligåndskloster, som regnes for Helligåndsordenens bedst bevarede kloster nord for Alperne.

 

Byvandringen slutter ved Budolfi Kirke.

 

Du kan komme på klosterbyvandring følgende dage:

 

Mandag  8. juli 2019 kl. 17.00-19.00 - UDSOLGT

Onsdag 18. september 2019 kl. 17.00-19.00 

 

Varighed:
Ca. 2 timer

Billetpriser:
85 kr. inkl. 10 kr. i online administrationsgebyr.

Mødested:
Springvandet ved Vor Frue Kirke i Aalborg.

Billetter:
Du kan købe billet ved at vælge dato i kalenderen her til højre. (På mobil i kalenderen herunder). 
Du kan også købe billet på Aalborg Historiske Museum, Algade 48.
Der sælges ikke billetter ved mødestedet, og museet forbeholder sig ret til at afvise gæster, der ikke har gyldig billet.

Bemærk venligst: 
Købte billetter refunderes ikke.

 

Booking

Klosterbyvandring

Tryk på et tidspunkt herover.
Antal 75,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Samson Travel er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 1999 Samson Travel A/S, Havnepladsen 5A, 9900 Frederikshavn, CVR: 31 37 36 62

Gråbrødrekloster Museet

Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, beliggende under Aalborgs travle shoppinggade, Algade. Udenfor Sallings Algade indgang, kan du tage elevatoren ned og besøge det underjordiske museum, hvor du kan se resterne af det gamle kloster og byens fortid - herunder skeletter og vikingefund.
Gråbrødrekloster Museet
Algade 19
9000 Aalborg
Tel. +45 9931 7400
Email: historiskmuseum@aalborg.dk
nordmus.dk

Se hjemmesiden for åbningstider