Byvandring i Det glade Aalborg

Tag de gode sko på, og gå med en tur rundt til Aalborgs glemte forlystelsessteder. Her kan du høre om smugkroer og prostitution, om byens værtshusliv, der har blomstret siden middelalderen, om musikpavilloner og diskoteker, biografer og teatre, pinsemarkeder og natklubber.

 

På turen kommer deltagerne blandt andet forbi Konditori Kristine, der i en menneskealder var kendt for at servere byens bedste kager i smarte og moderne omgivelser. Man ser også, hvor Café Blodkoppen lå, og hvor værnemagten under 2. Verdenskrig muntrede sig med piger på en smugkro.

 

Myten om det glade Aalborg er opstået i industrialiseringsperioden, hvor tusindvis af mennesker strømmede til byens nye arbejdspladser på de mange fabrikker. Det glade Aalborg har dog også en mindre glad bagside - for ud over den pæne side med baller, teater og nogenlunde pæne værtshuse, så var der også en grim side med druk, prostitution og hasardspil i de mange ”sutter”, beværtninger og smugkroer, hvor ugelønnen eller daglønnen hurtigt kunne få ben at gå på.

Denne byvandringer fortæller historien om det glade Aalborg set fra begge sider.


Du kan tage med på denne byvandring i det glade Aalborg følgende datoer: 


Onsdag 2. oktober kl. 18.00 - 19.30


Billetpriser: 

85 kr. inkl. 10 kr. i online administartionsgebyr.

Mødested: 
Aalborg Historiske Museum Algade 48, 9000 Aalborg.

Billetter: 
Du kan købe billet ved at vælge dato i kalenderen til højre, eller du kan købe dem i museumsbutikken på Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg.

Bemærk venligst: 
Der vil ikke være adgang til museets udstillinger.
Købte billetter refunderes ikke.
Der sælges ikke billetter ved mødestedet.

 

Booking

Byvandring i Det glade Aalborg

Tryk på et tidspunkt herover.
Antal 75,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Samson Travel er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 1999 Samson Travel A/S, Havnepladsen 5A, 9900 Frederikshavn, CVR: 31 37 36 62

Aalborg Historiske Museum

Aalborg Historiske Museum fortæller købstadens og egnens historie fra de sidste 1000 år. En særlig seværdighed er Aalborgstuen fra 1602, der utvivlsomt er landets bedst bevarede borgerlige interiør fra renæssancen. Til de alsidige faste udstillinger hører også en stor samling af lokalt fremstillet sølvtøj og glas. Året igennem er der skiftende særudstillinger, fortrinsvis med genstande fra museets egne magasiner.
Aalborg Historiske Museum
Algade 48
9000 Aalborg
Tel. +45 9931 7400
Email: historiskmuseum@aalborg.dk
Web: www.nordmus.dk