Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!

Rold Skov

Rold Skov - Danmarks største og smukkeste skov

Rold Skov er også en del af Ferielandet Mariager Fjord. Den enorme og imponerende skov kan besøges fra Stabelpladsen i Arden.

Rold Skov giver med sine 8000 ha. mulighed for masser af oplevelser af forskellig karakter. Der er næsten ikke grænser for, hvad man kan foretage sig. Vandreture i den storladne skov, cykel- eller rideture, en svømmetur i en af skovens mange søer eller en tur på ski – Rold Skov rummer det hele.

Skovens kilder er Nordeuropas mest vandrige. Åerne byder lystfiskerne velkommen, og rundt omkring i skoven er der primitive overnatningssteder og mulighed for at gøre brug af skovens bivuakker. Campingpladser, kroer og firestjernet vandrehjem er gode alternativer, når man vil udforske egnen.

Kulbrænding hører skoven til, og landets sidste ”rigtige” kulbrænder eller kulsvier findes endnu i Rold Skov. Han er seneste skud på stammen af en gammel slægt af kulbrændere, der har lavet trækul i generationer.

Da jernbanen kom til egnen i 1869 opstod byer som Skørping og Arden, og der kom trinbræt midt ude i den store Rold Skov. Trinbrættet eksisterer ikke mere, men det hyggelige traktørsted Mosskovpavillionen ligger der stadig.

Del denne side

Opdateret af:

VisitMariagerFjord visit@mariagerfjord.dk
 

Kontakt

Adresse

9520 Skørping

Fakta

  • Type

    • Skov

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.8879413814
Latitude : 56.786378157